jueves, 23 de junio de 2011

ARESTA DEL BENICADELL (per Juanjo Chorro)



Hi ha muntanyes que les veiem i ens atrauen sense remei.

L’aresta del Benicadell es una d’eixes escalades que et magnetitzen: entretinguda, llargueruda, i aèria. Recorre tot el perfil des de la mateixa base fins al cim de la muntanya.

De tant en tant m‘agrada repetir-la, així que el passat 8 de maig vaig enviscar al Ramón i a l’Alfonso per tal de fer-la.

Elegant i atrevida, no apreta massa en grau, però si en exposició, vistes i ambient. Es un terreny d’aventura que dista prou de la deportiva, es diria que ens apropa a l’ànima de la muntanya.

Les cordades mes recomanables son les de 2 (al voltant de 4 hores si ens dediquem a la foto), les de 3 se fan lentes.

L’equipament es el que portem damunt: cintes, cordinos, friends… Hi han alguns parabolts en alguns passos, però no abunden gaire.

Destaquen el pas de la mula (molt divertit això de anar pata aquí, pata allà, amb un pati considerable a cada costat) i el pas final de la dent.

No està de mes escodrinyar la meteo abans de ficar-se al tomacat: unes ventades o una tempesta per l’aresta poden ser mes perilloses que un Macgyver a una ferreteria!

La roca en alguns trams es presenta psicodèlica... No convé oblidar els gats!

Si tenim picors al cul!…abans de que es fique atrevida l’aresta del tot (l’últim terç) hi ha un escapament de tranqui.

El descens podem fer-lo des de qualssevol de les sendes que munten al cim i per on pugen les persones normals.

També podem gaudir de mes vies de clàssica al Benicadell: El Sariero A1/6c 195 mtrs, Metal Heart A2/6 a 195 m., Natural-Ment A2/6 a 250 m, La fisura de la locura A1/V+ 155m, Ambient Patagonic 6b+ 180m, Soviets 7b+ (A1) 160 m., Yosmite 6b+ 140m, Xungo de cubata 6a+ 160m (totes sense equipament).

El Ramón ha penjat un video al vimeo, encara que al quedar-se sense bateria nomes mostra la primera mitja part de l’aresta: http://www.vimeo.com/24374031

Si algú vol mes info o ressenyes: juanjochorro@hotmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario